top of page

ALPINSERVICE

Våra paket

Silver

495:-

Guld

695:-

Race

1095:-

WC

1395:-

Vi kan i princip göra vad som helst med dina skidor utom att bygga nya. För att göra det enkelt för dig att välja så har vi satt ihop några paket beroende på din utrustning och din ambitionsnivå.

Förra årets stora nyhet var att vi erbjöd en helt ekologisk valla, utan fluorcarboner, paraffiner, silikoner eller färgämnen, mottagandet var över förväntan, naturligtvis är den här för att stanna. Ekovallan ingår när du väljer vår guldpreparering!
 

Årets stora nyhet är att vi nu tar det ett steg längre, vi har tagit bort alla fluorprodukter
både från vår verkstad och butiksförsäljning. 

Vad vi vet så är vi först i Sverige med att göra det.
 

Varför gör vi detta? 
 
 • Miljöpåverkan; Dagens fluorvallor innehåller både PFOA och PFOS, fluorkarbonkedjor vilka inte bryts ned överhuvudtaget, utan går in kretsloppet i all överskådlig framtid. Av samma anledning som Vasaloppet i mars 2019 valde att ta bort fluorvallor från sina servicestationer, då man har mätt upp extremvärden av fluor i terrängen runt vasaloppsspåret för att minska miljöpåverkan.
   

 • Den 23 november 2019 fattade FIS (Internationella Skidförbundet) beslutet att förbjuda alla fluorbaserade vallor i alla discipliner fr.o.m. 2020-05-01, vilket gladde oss mycket och återigen bekräftade att vi gjorde rätt 2018. 
   

 • Vi vill att våra kunder skall få samma möjlighet. Naturligtvis så får vi på köpet en oerhört mycket bättre arbetsmiljö i vår verkstad.
   

Kommer inte mina skidor glida sämre nu?
 
 • Nej, såvida du inte är en elitåkare på WC-nivå, och jagar hundradelar.
  Det som skapar glid på skidor är skidans/belagets förmåga att transportera bort den vattenfilm som bildas av friktionsvärmen mellan belaget och snön. Den enskilt viktigaste parametern i sammanhanget är att belaget har en korrekt struktur, samt att strukturen är ren, fri från smuts och flimmerhår och att belaget inte är oxiderat (grått & torrt). Vi påstår att 90% av glidet kommer härifrån, resten kommer av vallan. 

Vad vi känner till så är den första skidverkstaden i Sverige som erbjuder ett ekologisk valla vid skidpreparering. Du kan läsa mer om det här och varför vi gör det!

Vi har även satt samman ett dokument med råd och tips till racingföräldrar/åkare, du kan läsa mer här.

bottom of page