top of page

LÄNGDSERVICE

Våra paket

Silver

595:-

Guld

695:-

Race

895:-

WC

1195:-

I och med att vi var först i Sverige med en stenslipmaskin, så blev det ganska naturligt att vi utöver alpinskidor började slipa längdskidor. Utan att överdriva, vi var så längt fram att vi var med och utvecklade strukturer som kom att användas av landslaget för glidtester. En av de strukturerna använder vi fortfarande idag, och du kan få den om du väljer Raceprepp-paketet.

Förra årets stora nyhet var att vi erbjöd en helt ekologisk valla, utan fluorcarboner, paraffiner, silikoner eller färgämnen, mottagandet var över förväntan, naturligtvis är den här för att stanna. Ekovallan ingår när du väljer vår guldpreparering.
 

Årets stora nyhet är att vi nu tar det ett steg längre, vi har tagit bort alla fluorprodukter
både från vår verkstad och butiksförsäljning. Vad vi vet så är vi först i Sverige med att göra det.

 

Varför gör vi detta? 
 
 • Miljöpåverkan; Dagens fluorvallor innehåller både PFOA och PFOS, fluorkarbonkedjor vilka inte bryts ned överhuvudtaget, utan går in kretsloppet i all överskådlig framtid. Av samma anledning som Vasaloppet valde att ta bort fluorvallor från sina servicestationer, då man har mätt upp extremvärden av flour i terrängen runt vasaloppsspåret för att minska miljöpåverkan, så vill vi att våra kunder skall få samma möjlighet. Naturligtvis så får vi på köpet en oerhört mycket bättre arbetsmiljö i vår verkstad.
   

 • Den 23 november 2019 fattade FIS (Internationella Skidförbundet) beslutet att förbjuda alla fluorbaserade vallor i alla discipliner fr.o.m. 2020-05-01, vilket gladde oss mycket och återigen bekräftade att vi gjorde rätt 2018. 
   

 • Vi vill att våra kunder skall få samma möjlighet. Naturligtvis så får vi på köpet en oerhört mycket bättre arbetsmiljö i vår verkstad.
   

Kommer inte mina skidor glida sämre nu?
 
 • Nej, såvida du inte är en elitåkare på WC-nivå, och jagar hundradelar.
  Det som skapar glid på skidor är skidans/belagets förmåga att transportera bort den vattenfilm som bildas av friktionsvärmen mellan belaget och snön. Den enskilt viktigaste parametern i sammanhanget är att belaget har en korrekt struktur, samt att strukturen är ren, fri från smuts och flimmerhår och att belaget inte är oxiderat (grått & torrt). Vi påstår att 90% av glidet kommer härifrån, resten kommer av vallan. 

Vad vi känner till så är den första skidverkstaden i Sverige som erbjuder ett ekologisk valla vid skidpreparering. Du kan läsa mer om det här och varför vi gör det!

Skall du åka Vasaloppet, motionera, eller bara gå på tur, så garanterar vi dig att det blir mycket roligare med bra glid och fäste under skidorna.

Skidor med ett fantastiskt glid är ett resultat av att man följer flera olika steg i en process från strukturering till mättning och urborstning, och att man inte bryter den. Det är så vi jobbar, och det är av den anledningen som vi har satt ihop våra paket, vilka du kan se nedan och som skall göra det enklare för dig att välja och ett slutresultat som du kommer att uppskatta!

Glöm inte; en skida måste ha struktur för att kunna glida bra. Det är en naturlag!

Kom in så förklarar vi mer och hjälper dig med dina skidor!

bottom of page