top of page

Raceprepparkurser alpint säsongen 19–20


Vi har under alla år upplevt ett behov från Raceåkare samt deras föräldrar att handgripligen visa hur man på ett enkelt, effektivt och korrekt sätt sköter utrustningen och får till ett bra resultat. Vi har sett så många dåliga exempel på felaktig preppad utrustning, för att man inte kan och vet bättre. Det finns och cirkulerar alldeles för mycket halvsanningar och dåligt underbyggd ”fakta” från ”förståsigpåare” runt omkring i skidvärlden. Vi vill hjälpa er att rensa i denna djungel och bygga på er kunskapsbank. Vi kommer i år att hålla den uppskattade kursen igen under två tillfällen så att så många som möjligt skall kunna hitta ett datum som passar. Tidigare så har vi haft olika nivåer på kurserna, men efter att ha pratat lite med er som tidigare har varit med så slår vi ihop dem till en kurs, vi tror att det kommer att bli bättre för er.

Vi kommer att ha ett begränsat antal platser varje gång och du kommer att behöva anmäla dig till kurserna via vår Facebooksida. Vi kommer i år att ta ut en kursavgift på 200:- per familj, kursavgiften kan du använda som ”rabattkupong” när du handlar hos oss. Kursavgiften swishar du på 123 173 80 53

Kursinnehåll:

Vi kommer att gå igenom alla grundläggande moment gällande skidvård, hur du underhåller kanter, vallar skidorna samt slutfinish. Vilka verktyg och vallor du behöver för basbehovet för att kunna sköta utrustningen. Vi kommer att ge rekommendationer för SL, GS och fartdiscipliner, olika kantvinklar samt belagsstruktur. Vad som skiljer olika vallor samt dess användningsområden. Snötyper och termodynamik, förhållandet mellan struktur, valla, snötyp & friktion. Vi vänder vi oss till alla föräldrar samt ungdomar från U14 och äldre.

Kurstillfällen:

Kurs 1: tisdag 12 november, 1800–2030.

Kurs 2: tisdag 19 november, 1800–2030.


52 visningar0 kommentarer
bottom of page