NYHETER/BLOG

November 4, 2019

Vi har under alla år upplevt ett behov från Raceåkare samt deras föräldrar att handgripligen visa hur man på ett enkelt, effektivt och korrekt sätt sköter utrustningen och får till ett bra resultat. Vi har sett så många dåliga exempel på felaktig preppad utrustning, för att man inte kan och vet bättre. Det finns och cirkulerar alldeles för mycket halvsanningar och dåligt underbyggd ”fakta” från ”förståsigpåare” runt omkring i skidvärlden. Vi vill hjälpa er att rensa i denna djungel och bygga på er kunskapsbank. Vi kommer i...

February 14, 2019

Vi kallar oss ofta för Sveriges bästa skidverkstad, det är inte vi utan våra leverantörer och ni kunder som har gett oss det epitetet. Det kanske beror på att vi för 40 år sedan var den första verkstaden i Europa som köpte en stenslip, det finns ingen som har stenslipat skidor längre än oss. Vi har även varit med om att utveckla en struktur som är så bra så att den användes som referensstruktur (M7) av Längdlandslaget, det är den du får om du slipar dina skidor hos oss!

Inför denna säsongen var vi även först i Sverige med a...

September 14, 2018

Vi som jobbar professionellt med skidservice vet att vallor innehåller substanser och ämnen som i vissa lägen är skadliga för miljön samt hälsan. Vi har i flera år letat hos våra leverantörer efter miljövänligare alternativ än det som marknaden har kunnat erbjuda, det har varit svårt att hitta något miljövänligt som samtidigt har haft tillräckligt hög prestanda. Vi vet också att EU har antagit ett antal lagar som gäller redan nu och fler kommer att införas inom kort, det är lagar som specifikt gäller hanteringen av flourca...

July 13, 2018

Tack alla kunder för en rekordsäsong!

Vi har aldrig sålt så många cyklar och vår verkstad har haft mer än fullt upp. Tack för ert förtroende och att ni har stått ut med att få vänta någon dag extra på att få tillbaka er cykel från verkstaden.

Nästa vecka (14-22 juli) har vi semesterstängt, det blir cykel, båt, bad & golf. Måndagen den 23 juli är vi tillbaka.

Ha en skön sommar önskar vi alla på Åkes!

February 21, 2018

Vi jobbar med Vitargo, världsledande vad det gäller kolhydratstillskott och uppladdning. Vitargo används av landslag, klubbar samt individuella idrottare världen över. Vill du förbättra dina möjligheter inför Vasaloppet så kan du köpa Vitargo hos oss.

Välkommen in så hjälper vi dig.

SLXLM

February 16, 2018

Om en vecka börjar Vasaloppsveckan, har du tänkt att åka så hjälper vi dig med att preppa dina skidor så att du får så bra förutsättningar som möjligt under resan i spåret mot Mora. 

Vi bevakar vädret och förutsättningarna dagligen för att optimera skidorna för just det loppet som du skall åka.

Kom in och prata med oss så hjälper vi dig med dina skidor utefter dina behov och målsättningar, gärna så snart som möjligt så att vi kan anpassa leverans till den dag som du har tänkt att resa upp till Vasaloppet.

Du hittar mer inform...

January 24, 2018

Har du tänkt dig att åka Vasaloppet i år så har du redan nu ett antal mil i benen. Förmodligen så håller du på att jaga snö för att kunna träna. Skall du med familjen till fjällen nu på sportlovet så är det ju ett ypperligt tillfälle till träning!

Den 25 januari till och med den 1 februari har vi en längdkampanj för dig. Du får köpa vår "Guld"-preparering för 495:-, ordinarie pris är 595:-. En Guldpreparering innebär att vi stenslipar belaget och lägger en struktur, vi mättar skidan med Holmenkol LF21 samt borstar ur den me...

December 22, 2017

Du kan få bidrag när du byter till elcykel

Från och med 1 februari 2018 kan du som köper en elcykel, elmoped eller elmotorcykel söka bidrag hos Naturvårdsverket. Syftet med bidraget är att fler människor ska få möjlighet att byta ut bilen mot ett mer miljövänligt transportmedel och på så sätt bidra till minskade utsläpp, mindre trängsel och mindre buller.

Läs mer på Naturvårdsverkets hemsida.

December 19, 2017

Förra helgen var vi Hemsedal och åkte igenom alla nya skidor och pjäxor som vi kommer att ha i vår skiduthyrning i denna säsongen. Förutom vi som jobbar på Åkes så hade vi med oss lite vänner och bekanta för att få en så representativ testpatrull som möjligt. 

Hemsedal liksom övriga anläggningar i Sverige & Norge har i år en jättefin försäsong, mer snö och tidigare start än vanligt.

Vi kommer att återkomma med lite utförligare rapport hur vi upplevde skidorna, håll ögonen öppna.

Please reload

©2017 by Åkes Sportservice. Proudly created in Gothenburg

info@akessportservice.se 031-221151

  • Facebook Social Icon