Åkes Sportservice - Din affär för skidor och cykel i Göteborg
Stolt cykelleverantör till
Cykelleasing för Göteborgs Stad


Fri Service i 1 år!
Alltid 1 års fri service vid köp av ny cykel.

Vi står för arbetet och du står för eventuella materialkostnader.

OBS! gäller ej olycka eller sabotage.Personalcykel Göteborgs Stad - Så går det till 


 

 

 

Så går det till

Under hösten och vintern har upphandling av cykelleverantörer genomförts. De som är utsedda som leverantörer är Åkes Sportservice samt Sportson. 

En stor del av en framtida framgång för cykelerbjudandet är att varje medarbetare själv får välja vilken cykel och utrustning man vill ha. Detta kommer därför inte att vara styrt. När man beslutat sig för att skaffa en cykel, besöker man någon av handlarna.

Där väljer man den cykel som passar för det behov man har, samt den utrusning man vill skall ingå i månadskostnaden. Det kan vara en hjälm, ett extra lås, cykelväskor etc. Utrustningen till cykeln eller cyklisten läggs på priset på cykeln, och betalas också av via den månatliga summan. Dock behöver denna utrustning inte lämnas tillbaka efter avtalets slut, utan anses som slutbetald till skillnad från cykeln.

I affären räknar personalen fram en ungefärlig månadskostnad för den valda utrustningen. Därefter skickas offerten till Göteborgs Stads Leasing AB. Där räknas den exakta månadskostnaden fram med hänsyn taget till rabatter och restvärde. Därefter skickas avtal för hyran ut till förvaltningen.

Medarbetaren samt ansvarig chef skriver på avtalet och återsänder det till Göteborgs Stads Leasing AB. Då beställs cykel samt utrustning hos leverantören. När allt är färdigt för leverans får medarbetaren ett meddelande och kan hämta ut cykeln och utrustningen. Då startar också förvaltningen nettolöneavdraget.

När avtalstiden är slut kan man välja att antingen lämna tillbaka cykeln, alternativt behåller man den och löser ut den mot det restvärde som noterades på kontraktet vid avtalsstart. Det kommer alltså inte att bli någon överraskning vilken summa som gäller. Om cykeln vid återlämnandet dock visar sig vara hanterad på ett sätt som gör att värdet på cykeln är lägre än restvärdet, kan brukaren bli ansvarig för att betala för reparation.

Göteborgs Stads Leasing AB förordar att man som brukare tecknar någon form av service- och reparationsavtal. Detta kan vara med den leverantör som levererat cykeln, men det går bra att anlita någon annan cykelverkstad också. För att teckna ett sådant avtal går det givetvis bra att använda förmånen om 1 500 kronor.
 

Webb från Devello Om cookies