Åkes Sportservice - Din affär för skidor och cykel i Göteborg
Stolt cykelleverantör till
Cykelleasing för Göteborgs Stad


Fri Service i 1 år!
Alltid 1 års fri service vid köp av ny cykel.

Vi står för arbetet och du står för eventuella materialkostnader.

OBS! gäller ej olycka eller sabotage.En airbag för cyklister 

 
 
 
 

 

Hövding 2.0 

Är cykelhjälmen som erbjuder världens bästa stötupptagningsförmåga. Hjälmen består av två delar, en krage och ett skal. Kragen omsluter airbagsystemet och är tillverkat i ett vattentätt och smutsavvisande funktionstyg, kragen sitter bekvämt runt din hals och är mycket enkel att både ta av och på.
 

Hjälmen fungerar genom en avancerad sensorteknik som känner av cyklistens rörelsemönster och reagerar så fort olyckan är framme. Den unika airbagen blåser då upp till en huva som fixerar din nacke och ger dig världens bästa stötupptagningsförmåga.

Airbagen är utformad som en huva och tillverkad i slitstarkt nylon som tål att skrapas mot asfalt. Hövding skyddar mycket stora delar av huvudet, men lämnar samtidigt synfältet fritt. Trycket i airbagen hålls konstant i 6 sekunder och klarar därför flera slag mot huvudet under samma olycka. Därefter börjar airbagen långsamt tömmas på gas.

Hövdingen aktiveras ggenom att man knäpper knappen på framsidan. En ljud- och ljussignal bekräftar att Hövding då är aktiverad.

Hövding innehåller ett uppladdningsbart batteri som laddas via datorn på jobbet eller vägguttaget med hjälp av usb. Batterinivån visas med hjälp av lysdioder framtill på kragen.
 
 

AIRBAG FÖR CYKLISTER

Hövding är en airbagcykelhjälm som erbjuder världens bästa stötupptagningsförmåga. Airbagen skyddar även större delar av huvudet jämfört med traditionella cykelhjälmar.

Bakom produkten Hövding ligger sju års utveckling, som har skett i samarbete med experter inom cyklistskallskador, airbagteknologi, matematik och krocktester.

Hövding är CE-märkt och uppfyller kraven som ställs på en cykelhjälm enligt EU-direktivet för personlig skyddsutrustning.
 
Pris: 2690:- 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

Webb från Devello Om cookies